اتوماسیون فرایند هوشمند (IPA – Intelligent Process Automation) یکی از جنبههای تغییر گسترده در تکنولوژی است که به معنای واقعی اتوماسیون است. از ماشینهای بدون سرنشین گرفته تا هواپیماهای بدون سرنشین خودکار، اتوماسیون با ایجاد و استفاده از اشکال جدیدی از هوش، به شکل گیری ظاهر امروزی عصر فضا کمک کرده است. چه ارتباطات مشتری به شکل دستیاران رومیزی باشد، چه وظایف خودکار در یک شرکت، اتوماسیون در حال تغییر روش زندگی و کار ماست.
Forrester پیشبینی میکند که امسال اتوماسیون “نوک پیکان تغییر شکل دیجیتال خواهد شد و همه چیز را، از زیرساخت به مشتریان گرفته تا مدلهای کسبوکار را تحتتاثیر قرار خواهد داد”. برای ارائه خدمات مبتنی بر این اتوماسیون، سازمانها باید عملیاتهای پیچیده خود را از طریق فرآیندهای خودکار تنظیم کنند.
هدف اصلی اتوماسیون فرآیند هوشمند چیست؟
اتوماسیون فرآیند هوشمند مجموعهای از فنآوریها است که برای مدیریت، خودکار کردن و یکپارچهسازی فرآیندهای دیجیتال گرد هم میآیند. فنآوریهای اولیه که IPA را تشکیل میدهند شامل اتوماسیون فرآیند دیجیتال (DPA) (که میتواند یک سیستم BPMS هوشمند باشد)، اتوماسیون فرآیند روباتیک (RPA) و هوش مصنوعی (AI) هستند.
DPA مجموعهای چابک از تکنولوژیهای اتوماسیون فرآیند هوشمند را توصیف میکند که از ریشههای خود در فنآوری BPM رشد یافتهاند.
به طور متناوب، RPA سرعت و بهرهوری را به همراه میآورد. طراحی رباتهایی که اقدامات انسانی را تقلید میکنند، به کاهش کارهای دستی و پرمشغله، مانند کلید زدن مجدد داده ها از یک سیستم به سیستم دیگر، کمک می کند.
در حالی که این فنآوریها به نوبه خود قدرتمند هستند، بهکارگیری آنها به صورت جداگانه کافی نیست. با متحد کردن راهحلهای صرفهجویی در نیروی کار مانند RPA و AI با DPA، میتوانید مطمئن شوید که یک رویکرد استراتژیک اتخاذ میکنید و نه تنها وظایف، بلکه کل فرآیندها را مدیریت میکنید..
مزایای اتوماسیون فرآیند هوشمند
مک کینزی گزارش میدهد: ” بسیاری از شرکتها در صنایع مختلف IPA را آزمایش کردهاند و نتایج چشمگیر بود: اتوماسیون ۵۰ تا ۷۰ درصد از کارها که به 20 – 35٪ بازده هزینه نرخ اجرای سالانه تبدیل شده است.” این کار به روش زیر انجام میشود:
هماهنگی انسانها و روباتها
رها کردن کارمندان از وظایف روتین
به کمک RPA میتوان کارمندان را از انجام وظایف معمول و روتین رها کرد تا مشغول کارهایی شوند که ارزش بیشتری برای شرکت ایجاد میکنند تا بهره وری افزایش یابد. با ترکیب RPA با DPA و هوش مصنوعی، میتوانید مطمئن شوید که تصمیم درست گرفته میشود زیرا در جریان کار برنامهریزی شدهاست و هوش مصنوعی به تصمیمگیری آگاهانه در طول مسیر کمک میکند.
مطلب به روزرسانی خواهد شد
بدون دیدگاه