اهمیت خودکارسازی جریان کار در دوران شیوع ویروس کرونا
اقتصاد جهانی در وضعیت پرمخاطره قرار دارد. در نتیجه، کسب و کارها با احتیاط هزینه میکنند و با دقت بیشتری ریسک آنها را بررسی میکنند و مانع سرمایهگذاریهای جدید میشوند.
پروژههای بیشماری، از جمله پروژههای اتوماسیون، به طور گسترده متوقف شدهاند. اما نکته اینجاست که همین پروژههای خودکارسازی جریان کار هستند که موجب بقا و حتی رشد کسب و کار شما در دوران کرونا یا COVID 19 میشوند. پروژه هایی که موجب افزایش بهره وری سازمان، امکان دورکاری برای کارمندان و در امان نگه داشتن مشتریان میگردند.
بر اساس گزارش مک کینزی، در دوران انتشار ویروس کرونا، ۷۷ % از شرکتهایی که فرایندهای خود را خودکار کردهاند با افزایش بسیار زیاد تقاضا روبرو شده اند و این آمار همچنان در ماههای اخیر در حال افزایش است.
برخی سازمانها با نگاه رو به جلو، اهمیت و ضرورت خودکارسازی فرایندها را پذیرفتهاند. آنها نهتنها عقب نشینی نکردهاند، بلکه سرمایهگذاری خود را دو برابر کردهاند. این تصمیم ریشه در انقلاب صنعتی چهارم دارد و در حال ظهور هایپر اتوماسیون همنژاد آن هستیم.
تکامل هایپر اتوماسیون
انقلاب صنعتی چهارم گام بعدی در پیشرفت اقتصادی ماست. برای سالها ما دو حوزه تکنولوژی در دنیای کسبوکار داشتیم. در فناوری عملیاتی یا (Operational Technology (OT که حوزه اصلی تولید است از روباتها، ماشینآلات، سختافزار و نرمافزار و سیستمهای دیگر مانند SCADA، HMIS و فناوری کامپیوتری تشکیل شده است. پس از آن فناوری اطلاعات (IT)، انبار داده، پردازش دادهها، برنامههای کاربردی، شبکه سازی، و سختافزار را به سازمان اضافه کرد.
طبیعتا، این دو حوزه از یکدیگر تغذیه میشدند و منجر به ایجاد اینترنت اشیا (IoT) و اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) شدند.
البته بعدها، بسیاری از رشتهها و فنآوریها بوجود آمدند که در ابتدا با هم مرتبط نبودند. از جمله هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) برای تصمیم گیری و اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) برای رهایی کارکنان از انجام کارهای تکراری. اتوماسیون فرآیند دیجیتال در ابتدا هدفش خودکارسازی جریان کار و فرآیندهای فرعی (sub-processes) بود، اما بعدا با هوش مصنوعی و RPA ترکیب شد تا هایپر اتوماسیون را ایجاد کند. هایپراتوماسیون یک موتور هماهنگکننده هوشمند است که بر تعامل انسان و ماشین در یک فرآیند جامع نظارت میکند.
اپراتورهای خاموش
دو حوزه کسبوکار IT و OT به کمک هایپراتوماسیون و هماهنگکننده (ارکستراسیون) دیجیتال در حال ادغام هستند. آنها با استفاده از منطقی سازی دادهها و همگام سازی فناوری در سراسر سازمان و با ایجاد جریان های کاری هماهنگ، جامع و مبتنی بر ارزش، امکان ساخت کارخانه، مراکز لجستیک و اداراتی با چراغ خاموش را ممکن میسازند! این تاسیسات به صورت ۲۴ ساعته و بدون حضور انسان کار میکنند و تمام عملیاتها از راه دور کنترل می شوند.
به طور مثال شرکت FANUC، یک تولیدکننده رباتیک در کشور ژاپن، از سال 2001 یک کارخانه چراغ خاموش را راهاندازی کردهاست.